En god guffer..!

Hvad er inde i påskeægget?

Påske! For nogle er det en god håndfuld fridage, som giver mulighed for at slappe af og være sammen med børnene… Eller… Slappe af og være sammen med børnene hænger ikke nødvednigvis sammen. Mange forældre vil nok være enige i, at efter nogle fridage i selskab med børnene, hvor man har lavet en masse børnevenlige aktiviteter, så kunne mor og far egentlig godt trænge til nogle fridage som involverer en drink i hånden og helst en smule ro fra rollingerne😄

Men ihvertfald har de fleste af os fri i påsken.

Og påske betyder jo at en venlig hare hopper forbi de fleste børnefamilier og afleverer en bunke syntetisk lækkerier, iform af chokolade-æg. Faktisk involverer de fleste helligdage i dannebrogs-landet at vi skal indtage en form for føde. Og helst noget mad som er medskyldig til, at vi senere på året brokker os over at bukserne er blevet for små! For maden der “hører til” i fri- og helligdage er sjældent spinat og gulerødder. Det er tit noget med enten sukker eller fedt som primær hovedrolle.

Det gælder altså også påsken. Påskeægget af chokolade er en tradition. Det “hører til”.

Men betyder påsken mere for os? Er den mere end æg lavet af billig chokolade, og påskefrokoster med snaps i litervis?

Rent kulturelt er det jo en kristen højtid hvor Jesus’ død og opstandelse markeres.

Ikke alle tror på dette.

Jeg gør!

Jeg har en personlig tro på Gud. Kristendommen betyder noget for mig. En hel del faktisk. Derfor har påsken også en værdifuld betydning for mig.

Men selv hvis vi fjerner det trosmæssige aspekt af påsken, vil jeg mene at vi skal bruge disse helligdage til andet end at kværne påskeæg.

Brug tiden på det som betyder noget. Familien eller vennerne. Måske en hobby som hverdagen ikke giver meget tid til. Fridage giver mulighed for at vi kan reflektere over de værdier som vi ønsker at bygge vores liv op omkring. Vi skal kigge ind i påskeægget og mærke hvad der har værdi for os.

Men selvfølgelig må vi ikke glemme de lækre æg af chokolade 😛

Digitalt (påske)kram fra Barnligfar

Følg bloggen her og bliv opdateret når et nyt indlæg rammer. Du tilmelder dig ved at klikke FØLG BLOG. Du kan også åbne din facebook app og finde barnligfar.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En god guffer..!